Αν τίποτ’ άλλο δεν κερδίσαμε, μάθαμε τουλάχιστον πως αύριο θα συναντηθούμε. Αυτό διδάσκουμε, αυτό κηρύττουμε, μην κάνοντας καθόλου κήρυγμα, γιατί όποιος λέει πως αγαπάει ό,τι αγαπάει, δεν κάνει κήρυγμα, λέει μονάχα εκείνο που δε θα μπορούσε να μην πει. Γιάννης Ρίτσος

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Ο Β΄ Παγκόσμιος χώρισε δύο αδελφές και το Facebook τις ένωσε ξανά

Ο Β΄ Παγκόσμιος χώρισε δύο αδελφές και το Facebook τις ένωσε ξανά

Υστέρα από 72 ολόκληρα χρόνια, δύο αδελφές από τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, η Τάνια Ντέλιτς και η Χεντίγια Τάλιτς βρήκε ξανά η μία την άλλη χάρη στο Facebook.

Ο Β΄ Παγκόσμιος χώρισε δύο αδελφές και το Facebook τις ένωσε ξανά
Οι δύο αδελφές χωρίστηκαν το 1941, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η οικογένειά τους προσπαθούσε να διαφύγει από τη γενέτειρά τους, την πόλη Μπούντιμλιτς Γιάπρα στη βορειοδυτική Βοσνία, όταν η 11χρονη τότε Χεντίγια Τάλιτς χάθηκε. Οι γονείς των δύο κοριτσιών σκοτώθηκαν και ο αδελφός τους εικάζεται πως κατέληξε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η Χεντίγια βρέθηκε να φιλοξενείται σε ένα ορφανοτροφείο.
Ύστερα από αρκετές δεκαετίες, ο γιος της ηλικιωμένης σήμερα γυναίκας άρχισε να ψάχνει τις οικογενειακές τους ρίζες και μέσω του Facebook εντόπισε την ξαδέλφη του και κόρη της Τάνια Ντέλιτς. Έτσι, η Χεντίγια Τάλιτς βρήκε πως η αδελφή της, που νόμιζε πως είχε πλέον χαθεί, ζούσε μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά της.
Οι δύο αδελφές βρήκαν η μία την άλλη αλλά σκοπεύουν να συνεχίσουν να ψάχνουν και για άλλα μέλη της οικογένειάς τους και ιδιαίτερα για τον αδελφό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου