Αν τίποτ’ άλλο δεν κερδίσαμε, μάθαμε τουλάχιστον πως αύριο θα συναντηθούμε. Αυτό διδάσκουμε, αυτό κηρύττουμε, μην κάνοντας καθόλου κήρυγμα, γιατί όποιος λέει πως αγαπάει ό,τι αγαπάει, δεν κάνει κήρυγμα, λέει μονάχα εκείνο που δε θα μπορούσε να μην πει. Γιάννης Ρίτσος

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ενθύμια από την Συναυλία Αλληλεγγύης στον Βόλο

πηγή:

Σήμερα 27 Δεκεμβρίου η συναυλία στο Βόλο με είσοδο τρόφιμα...«Φέτος γιορτάζουμε όλοι μαζί. Όλοι έχουν δικαίωμα στη γιορτή»

Χριστουγεννιάτικη συναυλία αλληλεγγύης και ελπίδας με στόχο την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου....
διοργανώνει ο Δήμος Βόλου - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «Φέτος γιορτάζουμε όλοι μαζί. Όλοι έχουν δικαίωμα στη γιορτή».

Στη συναυλία θα συμμετέχουν δωρεάν οι γνωστοί καλλιτέχνες Βασίλης Λέκκας, Δημήτρης Μπάσης και Χαράλαμπος Γαργανουράκης, σε συνεργασία με τους Βολιώτες καλλιτέχνες Ν. Παρθένη, Αν. Κατσιγιαννη, Ζ. Κουκουσέλη και Απ. Μόσιο. Θα δοθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΕΑΚ Βόλου, στις 27 Δεκεμβρίου (8:00 μ.μ.) και όσοι την παρακολουθήσουν, αντί εισιτηρίου, μπορούν να αφήνουν στην είσοδο τρόφιμα που θα διατεθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε άπορους Βολιώτες.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολου Παντσά, ο οποίος απηύθυνε σχετική πρόσκληση στη Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου κ. Τζανετοπούλου και στους καθηγητές του σχολείου για μία από κοινού καλλιτεχνική συνάντηση, με απώτερο στόχο τη στήριξη των απόρων οικογενειών του Δήμου.

Η ιδέα αγκαλιάστηκε αμέσως από τον Βασίλη Λέκκα και από τους Βολιώτες καλλιτέχνες Νίκο Παρθένη, Ζαφείρη Κουκουσέλη, Απόστολο Μόσιο και, φυσικά, από τον Ανδρέα Κατσιγιάννη, ο οποίος ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια όλης της συναυλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κάλεσμά του Αν. Κατσιγιάννη, ανταποκρίθηκαν άμεσα ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης και ο Δημήτρης Μπάσης, οι οποίοι δέχτηκαν να συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κος Απόστολος Παντσάς, ο οποίος συντονίζει τη διοργανωτική προσπάθεια, με δήλωσή του ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συμμετέχουν χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στο όνομα των ανθρώπων που θα βοηθηθούν από αυτή τη δράση, τους ευχαριστώ πολύ. Οι καιροί είναι δύσκολοι και όλοι μας κρινόμαστε. Υπάρχει πολύς κόσμος που υποφέρει και εμείς οι υπόλοιποι είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε με σεβασμό και προσοχή απέναντι στις ανάγκες τους.

Να προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να μειώσουμε έστω κάποια από τα βιοτικά τους βάρη. Ένας τρόπος είναι το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, η δράση του οποίου αποτελεί πλέον μια σημαντική σταθερά της τοπικής κοινωνίας, μία σημαντική υποστηρικτική δομή όλων των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη».
*******
Ενθύμια από την Συναυλία Αλληλεγγύης στον Βόλο 

Μέρες τώρα, περίμενα την ευκαιρία να "ράψω" τις αναμνήσεις μου σε βιντεάκι.
Ήθελα και να γράψω τις άλλες αναμνήσεις μου, αυτές που είδα και "είδα" και ένιωσα, μα δε θα το κάνω. Αφού δεν έγινε μόλις γύρισα, τι να γράψω τώρα;
Εκείνο που επιπλέει ακόμα είναι ένα μεγάλο "ΕΥΓΕ", σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης αυτής της συναυλίας, απ' τον πρώτο, μέχρι τον τελευταίο που έκλεισε την πόρτα, φεύγοντας.
Πολύ δυνατές στιγμές και εικόνες...
Ο Βόλος το είχε μεγάλη ανάγκη και όχι μόνο αυτοί που θα έπαιρναν τα τρόφιμα, νομίζω, αλλά και αυτοί που τα έδιναν, αντί εισιτηρίου.  
Μακάρι να γίνει σε όλες τις πόλεις και όχι μόνο!
Αν κι εγώ, πάντα αχόρταγη, θα πρότεινα στους Δήμους να έχουν ανοιχτό έναν χώρο, επί 24ωρου βάσεως, με μια σκηνή, κι εκεί να πηγαίνουν εθελοντές καλλιτέχνες πάσης φύσεως και ο απλός κόσμος να περνάει από κει, ν' αφήνει, να παίρνει, να γεμίζει ψυχή και σώμα!
Αν ήμουνα δήμαρχος σ' ένα μικρό χωριό, αυτό θα έκανα...
Ξέρω ότι είναι δύσκολο!
Ξέρω ότι κι αυτή η συναυλία ήταν δύσκολη να οργανωθεί, έγινε όμως, πέτυχε, μπορεί να τέλειωσε, μα "έμεινε"!...
Μας ζέστανε!
Στα ΚΑΛΑ λέμε πάντα: "Ναι!" και επιβραβεύουμε!
Γι' αυτό κι εγώ, δεν άφησα τα ενθύμιά μου στο συρτάρι...
Είναι το δικό μου: "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!" , όσο κακό κι αν είναι σαν ντοκουμέντο!

Βέβαια, τρισήμιση ώρες συναυλία, αδύνατον να φτάσει η δική μου μηχανή, ως το τέλος!

Μια ζωή, έτσι την πατάω!

Δεν πειράζει! Κρατάει η δική μου μνήμη, όσα δε χώρεσαν στις κάρτες μνήμης της μηχανής μου!

Εύκολο τό 'χεις άλλωστε, να "χωράνε" όλα;

Υγ. Το Γιουτιουμπ λέει ότι θα μου διορθώσει τα "κουνήματα"!
Άμα τα καταφέρει! Τόσα παλαμάκια! Εδώ χόρευε η ίδια η ψυχή μας! Τι να στεριώσει τώρα;
Ας το προσπαθήσει, όμως! Να 'ναι, καλά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου