Αν τίποτ’ άλλο δεν κερδίσαμε, μάθαμε τουλάχιστον πως αύριο θα συναντηθούμε. Αυτό διδάσκουμε, αυτό κηρύττουμε, μην κάνοντας καθόλου κήρυγμα, γιατί όποιος λέει πως αγαπάει ό,τι αγαπάει, δεν κάνει κήρυγμα, λέει μονάχα εκείνο που δε θα μπορούσε να μην πει. Γιάννης Ρίτσος

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ανατολικό Πήλιο όμορφα τοπία και άλλα

***



***
Συραγώ Μπιφάνη προς Ανατολικό Πήλιο | όμορφα τοπία
Η Ανατολή όπως φαίνεται από την Μιτζέλα..... η μόνη ώρα που μας αποκαλύπτει την ομορφιά του το Άγιο όρος.....
Δημότες, φίλοι, ετεροδημότες έξυπνου Δήμου Μουρεσίου εν δράσει προς Ανατολικό Πήλιο | όμορφα τοπίαΑκολουθήστε
αι τά πάνταΈνα σπίτι καταστράφηκε από πυρκαγιά στο Μούρεσι, αφήνοντας κυριολεκτικά στο δρόμο μία 5μελη οικογένεια!!!
Εν όψει του επερχόμενου χειμώνα, μπορούμε και πρέπει όλοι μας, όσο μπορεί ο καθένας, να βοηθήσουμε να ξανασταθουν στα πόδια τους οι συνάνθρωποι μας, να ξανασταθουν την εστία τους,να ανθίσει το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών της.
Μπορούμε ΟΛΟΙ να σταθούμε δίπλα τους ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, στον προσωπικό λογαριασμό του παθόντα με Αρ.0026-3626-63-01000094718 GR 2202636260000630100094718 EUROBANK ή ΥΛΙΚΆ- από οικοδομικά υλικά, είδη υγιεινής, προσφορά εργασίας, έπιπλα και οικοσκευή- σε απ' ευθείας τηλεφωνική συνεννόηση στο 6945730808.
Παρακαλούμε κοινοποιηστε!!! Ας βοηθήσουμε ΟΛΟΙ!!!

Πληροφορίες για αυτόν τον ιστότοπο
ANATOLIKO-PILIO-OMORFA-TOPIA.BLOGSPOT.COM
Φωτογραφίες από την ομάδα μου στο fACEBOOK Ανατολικό πήλιο όμορφα τοπία

Πληροφορίες για αυτόν τον ιστότοπο
ANATOLIKO-PILIO-OMORFA-TOPIA.BLOGSPOT.COM
Παραλια Έλιτσα στο Πουρί Πηλίου και εκκλησία των Αγίων πάντων Δείτε τις φωτογραφίες ...

Πληροφορίες για αυτόν τον ιστότοπο
ANATOLIKO-PILIO-OMORFA-TOPIA.BLOGSPOT.COM
Φωτογραφίες από τον Άγιο Αθανάσιο Δείτε τις φωτογραφίες
Marios Stasinos
Αγία Μαρίνα Κισσό Πηλίου ....
Από το 1650 .....μπράβο στον ιερέα που και το απόγευμα είχε ανοιχτή την αγία να προσκυνήσουν οι επισκέπτες ......που ήταν πάρα πολλοί ......!!!!

Καλημέρα χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και στις εορταζουσες Το βράδυ που γεννήθηκε ο Χριστός έκανε πολύ κρύο. Η σπηλιά ήταν κρύα και η Παναγία δεν ήξερε τι να κάνει.
κάνει. Τότε ο Ιωσήφ σκέφτηκε να ανάψει φωτιά για να ζεσταθούν λίγο, μα δεν έβρισκε πουθενά ξύλα. Βγαίνει έξω από τη σπηλιά, κάνει μια βόλτα, μα τίποτα. Ξαναμπαίνει πάλι μέσα, παίρνει λίγα άχυρα από τη φάτνη και ανάβει φωτιά. Μόλις τα είδε η Παναγία δάκρυσε και είπε να είναι πάντα χρυσά.
Όμως ύστερα από λίγο τα άχυρα έσβησαν. Η σπηλιά ξαναπάγωσε. Βγήκε πάλι ο Ιωσήφ και τα πόδια του μπερδεύτηκαν σ’ ένα ξερό κλαδί. Ήταν δεντρολίβανο. Ο Ιωσήφ το άναψε και η Παναγία ευχήθηκε να μοσχομυρίζει και να στολίζει τις εικόνες των Αγίων. Μα η φωτιά κράτησε λίγο και η παγωνιά δυνάμωσε.
Τότε ο Ιωσήφ άκουσε μέσα από το σακούλι του φωνές που του έλεγαν: Πήγαινε Ιωσήφ στη μάνα μας την ελιά, πάνω απ’ τη σπηλιά και πες της πως κινδυνεύει ο Χριστός. Θα στενοχωρηθεί πολύ που το ξέραμε και δεν της είπαμε τίποτα. Ήταν μια χούφτα ελιές που τις είχε φυλάξει μαζί με λίγο ψωμί για ώρα ανάγκης.
Ο Ιωσήφ πήγε στην ελιά και εκείνη άρχισε να σπάει κομμάτια ξύλου από το γέρικο κορμό της και να τα σπρώχνει προς την είσοδο της σπηλιάς. Όλη τη νύχτα έκαιγε η φωτιά και η ζεστασιά απλώθηκε γύρω από τον νεογέννητο Χριστό.
Το πρωί το δέντρο δεν υπήρχε παρά μόνο ένα κούτσουρο ρίζας. Όταν το είδε η Παναγία δάκρυσε, έσκυψε, το χάιδεψε και είπε. Την ευχή μου να ’χεις και να μην ξεραίνεσαι ποτέ. Το λάδι σου να τρέφει και να φωτίζει τους ανθρώπους. Το βράδυ να φωτίζεις το καντήλι του Χριστού. Έτσι κι έγινε. Μέχρι το βράδυ η ελιά ξανάγινε μεγάλη όπως ήταν πριν. Από τότε η ελιά δε γερνά. Ξεραίνεται, μα από τις ρίζες της ξαναβλασταίνει και ξανανιώνει.

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου