Αν τίποτ’ άλλο δεν κερδίσαμε, μάθαμε τουλάχιστον πως αύριο θα συναντηθούμε. Αυτό διδάσκουμε, αυτό κηρύττουμε, μην κάνοντας καθόλου κήρυγμα, γιατί όποιος λέει πως αγαπάει ό,τι αγαπάει, δεν κάνει κήρυγμα, λέει μονάχα εκείνο που δε θα μπορούσε να μην πει. Γιάννης Ρίτσος

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΛΕΜΟΣ 1940-41, ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΗΡΩΪΔΑΣ ΜΑΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΠΟΛΕΜΟΣ 1940-41, ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΗΡΩΪΔΑΣ ΜΑΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ 

***



***
Όταν υπήρχαν ΜΑΝΕΣ σαν και αυτήν κανένας δεν είχε να φοβηθεί τίποτα...
Οι Ελληνίδες μπήκαν μπροστά σε αυτόν τον αγώνα... Στήριξαν συζύγους, παιδιά, εγγόνια στον πηγαιμό για το μέτωπο του άνισου πολέμου.
Οι ζυγαριές γέρνουν πάντα προς τους ανδρειωμένους και η ανδρεία εκτός από έμφυτη μπορεί να διδαχθεί. Και δεν υπάρχει πιο μεγάλο μάθημα από αυτές τις μάνες που την ώρα του προσωπικού τους πένθους έβαζαν την πατρίδα ΠΑΝΩ απ΄όλα.
Γι΄αυτό μην ψάχνετε γιατί γράφθηκε από τούτο τον αλλοπρόσαλλο λαό το ΕΠΟΣ του 1940... Γιατί κανείς Ιταλός δεν σκέφθηκε ότι η μαθηματική λύση στην εξίσωση είναι οι δυνάμεις. Αυτές οι δυνάμεις που πολλαπλασιάζουν την ισχύ και στην Ελλάδα οι δυνάμεις δεν ήταν τα ντουφέκια και τα πυρομαχικά, αλλά οι μάνες και η ιστορία που έχει γραφθεί με ανεξίτηλα χρώματα στο DNA...
Οι Ιταλοί ήταν χαμένοι πριν καν ξεκινήσουν τον πόλεμο...
Υπολόγισαν μόνον στη δύναμη πυρός ξεχνώντας την Ελληνική ανδρεία, παραβλέποντας την Ελληνίδα που όχι μόνον δεν μυξοκλαίει αλλά σπρώχνει και υποστηρίζει τον ΈΛΛΗΝΑ στο μονοπάτι του ΗΡΩΪΣΜΟΥ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου