Αν τίποτ’ άλλο δεν κερδίσαμε, μάθαμε τουλάχιστον πως αύριο θα συναντηθούμε. Αυτό διδάσκουμε, αυτό κηρύττουμε, μην κάνοντας καθόλου κήρυγμα, γιατί όποιος λέει πως αγαπάει ό,τι αγαπάει, δεν κάνει κήρυγμα, λέει μονάχα εκείνο που δε θα μπορούσε να μην πει. Γιάννης Ρίτσος

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Βόλος Κυκλοφόρησε η Ανθολογία 137 συγγραφέων από τη Μαγνησία


***

Βόλος Κυκλοφόρησε η Ανθολογία 137 συγγραφέων από τη Μαγνησία 141019



***
Πάνω από 130 Μαγνησιώτες συγγραφείς περιλαμβάνονται σε μια Ανθολογία που κυκλοφόρησε με τη συνδρομή ης Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και θα παρουσιαστεί μεθαύριο Τετάρτη στις 6 μ.μ. στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Βόλου, κληροδότημα Δαμιανού Κυριαζή.
Για το βιβλίο συνέδραμαν 137 συγγραφείς από τη Μαγνησία, κυκλοφόρησε εδώ και περίπου ένα δεκαήμερο από τις εκδόσεις «Παλμός» και για τον τόμο θα μιλήσουν η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Μαγδαληνή Θωμά και ο Πασχάλης Δήμου, εκπαιδευτικός-Γραμματέα του Δ.Σ. του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕΒΙΜΑΣΥ) και με συντονίστρια την αντιπρόεδρο του Σωματείου Γιώτα Κούγιαλη.
Στολίδι και ένα βήμα προς την πνευματική αναβάθμιση και αποτελεί οδό που πρέπει να δείχνουμε στα παιδιά μας για το τι σημαίνει πολιτισμός και παιδεία, επισήμανε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη. «Το βιβλίο αποτελεί στολίδι για κάθε βιβλιοθήκη και δη σχολική» τόνισε και συνεχάρη και τους 137 συγγραφείς που παραχώρησαν έργα τους.
Την ικανοποίησή του που ένα όνειρο του Δ.Σ. του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων έγινε πραγματικότητα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Κε.Βι.Μα.Συ, ομότιμος καθηγητής του Π.Θ. Βασίλης Αναγνωστόπουλος. «Είχαμε συζητήσει την προοπτική δημιουργίας αυτής της ανθολογίας και στο παρελθόν όμως τώρα η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνέβαλε στο να γίνει πραγματικότητα. Τα μέλη του Δ.Σ. εργάστηκαν σκληρά για να στηθεί το βιβλίο. Δεν είναι εύκολο εγχείρημα αν λάβει υπόψη του κάποιος ότι δεν αντιστοιχεί σε ένα βιβλίο αλλά σε 137 συγγραφείς που ο καθένας έχει τις ιδιαίτερες ευαισθησίες και τις δυσκολίες του». Ο ίδιος είπε ότι δύσκολα εκδίδονται τέτοια βιβλία. «Δεν μιλάμε για λεξικό συγγραφέων αλλά για μια συμπύκνωση ονείρων και έργων και αγωνίας ανθρώπων που έζησαν και έδρασαν στην περιοχή της Μαγνησίας. Ενισχύεται αυτό που λέμε λαϊκή παράδοση και πολιτισμός. Ο τόπος μας βγαίνει προς τα έξω επίσης», επισήμανε.
Η αντιπρόεδρος του Κε.Βι.Μα.Συ, Γιώτα Κούγιαλη επισήμανε ότι η ανθολογία αυτή δεν καλύπτει το σύνολο των εν ζωή συγγραφέων της Μαγνησίας. «Εμείς κάναμε ανοιχτή πρόσκληση να συμμετάσχουν όσοι το επιθυμούσαν. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι που θα μπορούσαν σε δεύτερη προσπάθεια να συμμετάσχουν σε μία ανθολογία». Επιπλέον αναφέρθηκε ότι υπάρχει μία σκέψη να γίνει καταγραφή και παρουσίαση του έργου όλων όσων έζησαν και δημιούργησαν σε αυτό τον τόπο».
Τέλος ο Πασχάλης Δήμου, Γραμματέας του Κέντρου Βιβλίου, ανέφερε ότι επιθυμία είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια και στο μέλλον να γίνει ανατύπωση της ανθολογίας με περισσότερους Μαγνησιώτες συγγραφείς. «Η περιοχή μας έχει αυτό τον πλούτο και πρέπει να τον αξιοποιήσουμε και εκπαιδευτικά, κάτι που γίνεται και μέσω της συγκεκριμένης ανθολογίας. Με αυτό τον τρόπο γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί στην προσέγγιση του τοπικού πολιτισμού», επισήμανε.
ΠΗΓΗ -Μαγνησία

***


Πριν από 5 ημέρες - Παρουσιάστηκε η «Ανθολογία Μαγνησιωτών Συγγραφέων» ... περιέχει εργο-βιογραφικά στοιχεία από 137 συγγραφείς από τη Μαγνησία και ένα ...

***
14 Οκτ 2019 - Παρουσιάζεται η «Ανθολογία Μαγνησιωτών Συγγραφέων» ... στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ.


***


























































3 σχόλια:

  1. ΣΧ. Φυσικά και το χάρηκα και έσπευσα να την φωτογραφήσω (με την φωτο-μηχανή), τουλάχιστον!
    Με βόλεψε ο ΟΣΕ του Βόλου, γιατί εκεί κοντά ήταν και οι δουλειές μου.
    Δεν πέτυχα τραίνο να το αποχαιρετήσω, δεν πειράζει!
    Είπα να τις δημοσιεύσω, γιατί ότι αφήνεις, σε αφήνει. (Από θέμα χρόνου και προγραμματισμού.)
    ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΗ να είναι!
    ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στο ΚεΒιΜαΣυ για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα!
    ΚΑΛΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ και ΥΓΕΙΑ, σε ΟΛΟΥΣ τους ΖΩΝΤΕΣ δημιουργούς, είτε συμμετείχαν στο βιβλίο, είτε όχι, εύχομαι, ΟΛΟΨΥΧΑ!
    Και ΦΥΣΙΚΑ, ἉΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ" και "ΑΘΑΝΑΤΟΙ"", ΟΣΟΙ ΛΕΙΠΟΥΝ ΗΔΗ, από κοντά μας!...
    Υγ. Επί τη ευκαιρία, να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ, που με αφήνει να αντιγράφω τα τοπικά μας!... (Δεν θέλω να είμαι εις βάρος της, προσπαθώ να "κλέβω", όλο και λιγότερα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια!!
    Πολύ καλή ιδέα
    Καλές επιτυχίες σ' όλους
    Και σε σένα, καλή μου συγγραφέας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Bόλος σ' ευχαριστεί κι ανταποδίδει τις ευχές και για σένα, καλή μου ποιήτρια, Λαμπρινή!!!(Όσο για μένανε... τον χαβά σου, εσύ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή