Αν τίποτ’ άλλο δεν κερδίσαμε, μάθαμε τουλάχιστον πως αύριο θα συναντηθούμε. Αυτό διδάσκουμε, αυτό κηρύττουμε, μην κάνοντας καθόλου κήρυγμα, γιατί όποιος λέει πως αγαπάει ό,τι αγαπάει, δεν κάνει κήρυγμα, λέει μονάχα εκείνο που δε θα μπορούσε να μην πει. Γιάννης Ρίτσος

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

"ΑΡΧΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ"

Η ΑΡΧΗ ανέβηκε στην Παλιά Ηλεκτρική, την είδα, έχω κάποια ενθύμια, είδωμεν, αν μ' αφήσει το ΤΕΛΟΣ του κόσμου!

"Εύγε", σε όλους, κυρίως στον συγγραφέα του έργου!
Γιατί, αν δεν το έγραφε αυτός, πώς θα χειροκροτούσαμε τους ηθοποιούς και την Μαρία Αρφέ;
Πολύ καλή επιλογή, παιδιά!
"Εύγε" σε όλους σας!
Θέλω να το ξαναδώ αυτό το έργο, από άλλη θέση όμως! 
Πήγα στα ψηλά αυτή τη φορά και δεν έβλεπα πρόσωπα κι εκφράσεις! 
Ελπίζω να "είδε" η μηχανή μου!
Τέντωνα αυτιά όμως, κι "άκουγα"...
Άκουγα πολύ! 
Τόσο πολύ που νόμιζα πως διάβαζα γραμμή γραμμή το έργο!
Αυτό, κάπως το λένε! 
Μάλλον, πολύ πετυχημένο δέσιμο, συγγραφέα, ηθοποιών, συντελεστών και κοινού!
Κοινώς: Επιτυχία που πρέπει να επαναληφθεί πολλές και πολλές φορές! 

Υγ. Ώρα 7:50 πρωινή (Παρασκευή 21-12-12)

Διαπίστωσα με μεγάλη μου λύπη, πως και η μηχανή μου, το ίδιο "έβλεπε"!
Αυτό το λένε: "ταύτιση ματιάς"!
Απίστευτο! 

Απ' την όλη μου ύλη, επέλεξα τα μικρότερα βιντεάκια, για να μην σας κουράσω και κυρίως να μην αδικήσω την ομάδα!

Ας με συγχωρήσουν τα παιδιά!
Σίγουρα θα έχουν καλύτερα βιντεάκια!
Απλά, καταθέτω κι εγώ κοινές μας στιγμές, "κάτι' απ' τον "τρύπιο οβολόν" μου! 


 

"Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ"
Αυτή τη γνωστή φράση του Μπρετόν έρχεται να δικαιώσει κατά το συγγραφέα Σταύρο Κεβόπουλο η "ΑΡΧΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ"
Το έτος 2025 η υπερβολική αύξηση της θερμοκρασίας στην επιφάνεια του πλανήτη έχει καταστήσει το αντρικό σπέρμα ανενεργό.
Ένας Έλληνας, τύπος λαϊκός, κακομοίρης και παθητικός, ο μοναδικός στη γη με σπέρμα γόνιμο, καλείται να σώσει το έθνος και την ανθρωπότητα. Αυτή η προνομιακή θέση του τον γεμίζει αρχικά έπαρση και απαιτεί υπερβολικά ανταλλάγματα, έως ότου συνειδητοποιήσει ότι είναι ουσιαστικά φυλακισμένος. Όμως ο πατέρας του, ανοϊκός πλέον, αλλά παλιός λαϊκός αγωνιστής, θα ανάψει το φιτίλι της μεγαλύτερης επανάστασης στην ιστορία, που συντελείται χωρίς να χυθεί σταγόνα αίματος .
Μια σταγόνα σπέρματος αρκεί.
17, 18 και 19 Δεκεμβρίου στην Π.Ηλεκτρική


*******

ΘΕΑΤΡΟ
“Η ΑΡΧΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ”
του Σταύρου Κεβόπουλου

Ανεβαίνει στην Παλιά Ηλεκτρική για τρεις μόνον ημέρες, 17, 18 και 19 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για ένα καινούργιο και άπαιχτο θεατρικό έργο, που θα μας εκπλήξει ευχάριστα με τη φρεσκάδα και την πρωτοτυπία του. Ένα έργο που προσπαθεί με το κείμενό του να φωτίσει τα δυσδιάκριτα όρια ανάμεσα στον εξουσιαστή και στον εξουσιαζόμενο, τον παθητικό και τον επαναστάτη, την πλήρη καταστροφή από την ελπίδα. Και όλα αυτά μέσα από τον καταλυτικό ρόλο της φύσης και του περιβάλλοντος, αναπόσπαστο κομμάτι των οποίων είναι ο άνθρωπος. Με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και επίκαιρη σάτιρα. Με όλο το σύγχρονο προβληματισμό για τα τρέχοντα μεγάλα κοινωνικοπολιτικά θέματα της εποχής μας, που προσεγγίζονται με έναν εξαιρετικά ιδιοφυή και κωμικό τρόπο. Και.... η μεγαλύτερη επανάσταση στην ιστορία του κόσμου συντελείται χωρίς να χυθεί ούτε μια σταγόνα αίματος.....
Η παράσταση παρουσιάζεται από τη θεατρικη σκηνή “ΠΛΕΙΑΔΑ”, που συστάθηκε πρόσφατα και αποτελεί ουσιαστικά τη θεατρική εξέλιξη της ΑΜΚΕ “ΔΙΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΣ”.
Τη σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Νάνος. Παίζουν ακόμη οι Στέφανος Λάππας, Σόφη Ηλιάδη, Ειρήνη Σκουλή, Γιάννης Καμπουρίδης, Δημήτρης Καρατζόγλου, Θάλεια Δήμου, Νικολέττα Βαϊτση, Ειρήνη Σταυροπούλου και οι μουσικοί Διδώ Ιωάννου και Στάθης Καραδημητρίου. Τα τραγούδια ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής η Διδώ Ιωάννου με τη συνοδεία του Στάθη Καραδημητρίου στο ακορντεόν.
Η ΑΜΚΕ “ΔΙΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΣ” με πρόεδρο την κα Μαρία Αρφέ-Καρινάκη δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στην πόλη μας, στο χώρο της λογοτεχνίας αλλά και γενικότερα του πολιτισμού. Έχει παρουσιάσει με επιτυχία, μεταξύ άλλων, το θεατρικό έργο “ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ” και δύο μουσικοθεατρικά αφιερώματα στους ποιητές Νίκο Καββαδία και Πάμπλο Νερούντα. Έχει επίσης ξεκινήσει πρόβες και για το παιδικό θεατρικό έργο της Άλκης Ζέη “Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΤΡΕΧΑΛΟΣ” που θα παρουσιάσει μέσα στις γιορτές, στο κινηματοθέατρο “ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου